Η συγκομιδή της ελιάς Θρούμπας αρχίζει στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη. Η επεξεργασία της γίνεται σε μεγάλες δεξαμενές προσθέτοντας χοντρό θαλασσινό αλάτι και αφήνοντας τες να ωριμάσουν και να ψηθούν από το αλάτι και για περίπου 40 ημέρες.
Ο καταναλωτής μπορεί να τις διατηρήσει ή ξέρες χωρίς τίποτα ή σε ένα γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο για περισσότερη γεύση, έπειτα μπορεί να σερβιριστεί στο τραπέζι με λίγη ξερή ρίγανη ή με οποίο άλλο μπαχαρικό επιθυμεί.